איך שותלים במיכלי ברזל? האם צריך הכנה מראש? איך לוודא שהמיכל יישמר לאורך שנים?
מיכלי הרטרו הם למעשה שוקתות להאכלת בעלי חיים – מיוצרים בארצות הברית משנת 1,910 לפי פס ייצור קבוע, ובאיכות גילוון גבוהה מאוד. לכן הם עמידים לחוץ, לשורשים, אטומים ואינם מחלידים בשימוש ארוך טווח. גם מיכלי הקורטן והברזל המגולוון שלנון עמידים בפני חוץ, ומאחר והם מיוצרים בסין, החלטנו לייצר אותם בעובי מתכת של 2 מ”מ, כדי שיחזיקו כמיכלי שתילה לאורך שנים רבות.
מצד שני, האקלים הארצישראלי הקופח, אינו מיטיב בבליית חומרים, ולכן גם בשימוש כאדנית יש צורך לשמור על המיכלים (יתרה מכך כאשר משתמשים בחומרי דישון למיניהם). כמה עקרונות חשובים כאשר ניגשים לשתול במיכל ברזל:
- חיבור לניקוז – גם אם לא תיצרו מערכת ניקוז, חשוב שבקצה המיכל ימתין נקז פלסטיק לעתיד במקרה ותרצו לשרשר אותו לניקוז.
- מריחת זפת בתחתית ובריתוכים. כן, המיכל חזק, כל הוא עמיד. ועדיין, למרות הכל מומלץ להוסיף זפת וסיקה-פלקס בתחתית המיכל ובריתוכים כדי לשמור על המיכל לאורך יותר שנים.
- העמדת המיכל על האדמה – במידה ומעמידים את המיכל על האדמה, מומלץ לקדוח חורים נוספים למניעת רקבון.
- מילוי נכון ותקין של מיכל לפי יחס של 1/3 טוף ו-2/3 אדמה. הטוף שומר על החלק בהו נקווים מים במיכל (בין פתח הניקוז לתחתית) ומונע רקבון של האדמה. אין למלא ישירות באדמה את המיכלים! התחתית אוגרת עודפי מים באופן שמאדה אותם לאדמה במקרה ואין השקיה מספקת. קישור למוצר טוף ואדמה באתר שלנו.
- בחירה של אדמת תערובת איכותית, כך שהצמח יקבל את כל מה שהוא צריך כדי לצמוח ולשגשג.
רוצים ללמוד עוד? הנה לינק לסרטון שלנו על שתילת אדנית תבלינים מושלמת!
ועוד סרטון הדרכה של אמיר מסביר על המיכלים והתועלות שלהם!